Dinsdag zijn we met 100 kilo appelen naar Haspengouw gereden om er sap van te laten persen. We dachten dat we niet veel sap gingen hebben, omdat onze appelen nogal droog zijn. Maar niets was minder waar. Door de 'middle of nowhere' zijn we in Helshoven aangekomen, waar tegenover een prachtige kapel een boerderij lag met één kip (Mariette). Michiel was zelfs blij om te mogen kijken op een boerderij met één kip, maar met wel heel veel appels en peren. Onze appels bleken van het soort 'Jacques Lebelle' te zijn, een hele oude fruitsoort.
Onze honderd kilo gingen de persen in en wij stonden erbij en keken er verbaasd naar. Een kwartiertje later kwam er maar liefst 60 (!) liter sap uit! 60 euro armer, maar wel een koffer vol heet, gepasteuriseerd appelsap rijker reden we terug van Haspengouw naar onze Kempen en 's avonds konden we ons sap al proeven, dat héérlijk is met een beetje koel bruiswater. Wat kan er gezonder zijn dan dat?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Amai, dat klinkt idd superlekker en gezond ! Tof idee en je appeltjes zijn goed gebruikt he !Heel de winter appelsap drinken. Hoop dat de 'kaka zonder duwen' snel het huis verlaat... niet fijn he.
Courage
Liefs
evelien
Een reactie posten